Et maleri som alltid forandrer seg

Ove Eckholt beskriver utsikten fra den nye leiligheten i Steinbrekklia borettslag slik: -Det er som et maleri som alltid forandrer seg.

Ove Eckholdt, som flyttet inn i det nye Steinbekklia borettslag i vår, nyter det som trolig er Notoddens beste utsikt. -Det er som å ha et maleri som alltid forandrer seg, sier han om det han ser fra de to verandaene sine, hvor han har sol helt til klokka er elleve på kvelden midt på sommeren.

Fra Steinbrekklia borettslag ser man både Lifjell, Blefjell, Gaustatoppen, og Heddalsvannet. De ti nye leilighetene ligger helt ytterst, mot Eikeskartoppen, på Høgås, og ble solgt lenge før byggingen tok til i 2021.

Et enklere liv

Da Ove Eckholt flyttet inn i sin nye leilighet i borettslaget etter påske, kom han fra en stor enebolig i tre plan, ved Sykehuset. Nå som ungene har flyttet ut, var huset blitt for stort, og det var mye arbeid å vedlikeholde alt.
-Vi ville ville ha mindre plass og vedlikehold, og fant det her, forteller Eckholdt.
Den nye huseieren syns det er deilig å slippe å tenke på det utvendige vedlikeholdet på sin nye adresse.
-Jeg har fremdeles en hytte, så når jeg savner det å male, kan jeg reise dit, spøker han.
Utsikten fra de to verandaene, og de utrolige solforholdene der, har gitt mange fine opplevelser den første sommeren. Eckholdt forteller at det nesten er slik at det påvirker døgnrytmen når man kan sitte og nyte sommernettene på denne måten.

Ikke noe nytt

Steinbrekklia borettslag er ikke Ove Eckholdt første erfaring med et borettslag. Han er opprinnelig fra Kragerø, og da han flyttet til Notodden, fant han en leilighet i Nedre Anundskås borettslag i Hellebrekkveien. Også Oves to sønner bor i borettslag, og er godt fornøyd med det.
-Dette er ikke helt nytt for meg, så når jeg og kona begynte å snakke om å se etter en litt enklere leilighet, var det at Steinbekklia et lett valg.
Eckholdt så tidligere på et annet boligprosjekt, som ble utsolgt allerede på informasjonsmøtet. Derfor hadde de bestemt seg for å kjøpe en av leilighetene i Steinbekklia, da de reiste på informasjonsmøtet til det prosjektet.

Individuelle muligheter

Det å kjøpe seg inn i prosjektet allerede før byggingen var startet, ga Ove Eckholdt og naboene hans ekstra muligheter til å tilpasse boligene sine til personlig smak og behov.
-Leilighetene i borettslaget er like på utsiden, men på innsiden er de alle sammen forskjellige, forteller Eckholdt.
-Vi valgte kjøkken, farger på veggene, fliser og tapeter på forhånd, slik at alt ble slik vi ville ha det. Den største avgjørelsen vi gjorde var å sprenge ut kjelleretasjen, slik at vi fikk ekstra areal der. Det er bare to av leilighetene i Borettslaget som har valgt å ikke gjøre det, forteller han.
Det ekstra rommet i kjelleren holder den ivrige modellflybyggeren på å innrede til et hobbyrom.

Bli medlem her: